איך לבחור את הגיטרה החשמלית המושלמת בשבילכם

בתאריך 17 ינואר, 2022

כל מה שתרצו לדעת על גיטרה חשמלית-ויותר. למי היא מתאימה, מה ההבדלים בין אינספור החברות השונות המייצרות אותן ושאר הפרטים החשובים ביותר שכל גיטריסט חייב לדעת על כלי הנגינה מטריף החושים הזה

איך לבחור את הגיטרה החשמלית המושלמת בשבילכם

דיסטורשיין. סליידים. פיקינג. בנדינג. פאוור-קורד.

אם המילים האלו מדגדגות לכם אי שם בלב, אז אין לנו ספק שהמאמר הזה בשבילכם.

הגיטרה החשמלית היא ללא ספק קפיצת מדרגה מעניינת ומורכבת מהגיטרה הקלאסית שכולנו מכירים. אפשרויות הנגינה, הסאונד והאפקטים נהיות אינסופיות וכך גם הכיף שלכם!

בואו נתחיל מסוג העץ – גוף הגיטרה החשמלית עצמו:

הצליל אשר מופק מהגיטרה החשמלית מועבר דרך אותו חשמליים אל מגבר הגיטרה וממנו כאותות קול אל האוזניים שלנו. למרות זאת, ישנה חשיבות גדולה לסוג העץ אשר ממנו מורכבת הגיטרה.

העצים הפופולריים ביותר שמהם נבנות גיטרות חשמליות הם מהגוני (החשמליות הידועות של גיבסון), אלמון (החשמליות הידועות של פנדר), מילה ובאס-ווד.

הפיקאפים של הגיטרה החשמלית:

בגיטרה האקוסטית לדוגמא, הפקת הצליל נוצרת ברובה בהסתמכותה על תיבת התהודה (אותה אפשר להשוות במידת-מה לגוף הגיטרה החשמלית). לעומתה, צליל הגיטרה החשמלית מסתמך על אות חשמלי, אשר מופק מהתקנים המוצמדים לגיטרה ממש מתחת למיתרים שלה, בסופו התחתון של הצוואר שלה.

אלו הם הפיקאפים. לפיקאפים שונים, תהיה השפעה שונה על הסאונד של הגיטרה החשמלית שלכם. בנוסף, ישנן גיטרות עם מספר שונה של פיקאפים, כאשר המספר המסוים משפיע על מידת האפשרויות השונות שאיתן תוכלו "לשחק" כאשר אתם מנגנים, כאשר כל אפשרות תיצור לכם סאונד אחר.

מיתרי הגיטרה החשמלית:

כמו לגיטרה הקלאסית והאקוסטית, גם לרוב הגיטרות החשמליות ישנם 6 מיתרים. יש סוגי גיטרות חשמליות מסוימות בעלות 7 או 8 מיתרים, אך אלו גיטרות נישתיות יותר, המתאימות בעיקר לז'אנר הרוק הכבד והמטאל.

המיתרים של הגיטרה החשמלית עשויים ממתכת. כפי שכתבנו כאן קודם, הפיקאפים אשר נמצאים מתחת למיתרים, ממשיכים את שרשרת הפקת הצליל מהגיטרה, לאחר שהם קולטים את תנועת המיתרים באמצעות שינויים בשדה המגנטי שהם מעוררים. אילו המיתרים לא היו ממתכת, הצליל היה נשמע פחות "מתכתי" דרך המגבר וכן פחות חשמלי ויותר "חם", כמו גיטרה אקוסטית לדוגמא.

מגבר הגיטרה:

בסופה של שרשרת הפקת הצליל, נמצא המגבר. החשיבות של המגבר שלכם עצומה ועלולה לקבוע את רוב איכות הצליל אשר בסופו של דבר תצליחו להפיק מהגיטרה החשמלית שלכם.

מגברים קטנים יותר – ההספק שלהם יהיה קטן יותר וכן לא תוכלו להעלות את עוצמת הווליום שלהם ובו בזמן להישאר בטווח איכות סביר. ככל שהמגבר גדול יותר ואיכותי יותר, כך האיכות נשמרת ככל שהווליום עולה. בנוסף לכך, ישנם מגברים שונים שמתאימים לסוגי גיטרות שונות ולז'אנרים שונים – שווה לבדוק את המגבר שלכם באופן יסודי לפני קנייתו לא פחות מבדיקת הגיטרה החשמלית עצמה. עוד דבר חשוב הוא הפונקציות השונות במגבר: לרוב רובם של מגברי הגיטרה החשמלית ישנה האפשרות לכוון את עוצמת התדרים השונים בצליל (טרבל, מיד ובס), עוצמת הווליום ואפילו אפשרות לאפקט הדיסטורשיין. ישנם מגברים מתוחכמים יותר, בעלי מספר אפשרויות גדול יותר כמו שליטה על טווחי תדרים יותר ספציפיים (מאשר טרבל, מיד ובס בלבד), אפקטים נוספים ומגוונים כמו דילאיי, קורוס ופלנג'ר וטיונר. חשוב להזכיר, שכמו בכל דבר, ככל שהמגבר יותר איכותי, כך גם האפקטים עצמם יהיו יותר איכותיים. בכל מקרה, אין תחליף לתיבות אפקטים. מה הם? טוב ששאלתם.

תיבות אפקטים, או בשמם היותר מוכר "פדאלי אפקטים", הם קופסאות קטנות, רובן בעלי פונקציית פדאל, כאשר השליטה נעשית עם כף הרגל בזמן הנגינה. ישנם אינספור סוגי תיבות כאלו, המספקות את האפקטים השונים. דיסטורשיין, קורוס, פלנג'ר, פדאל טיונר, פדאל ווליום, ריוורב, דילאיי ועוד. חשוב להדגיש, שפדאל אפקט הוא צעד מתקדם יותר מבחינת הנגינה על הגיטרה החשמלית ולרוב אין באמת סיבה להשתמש באחד כזה בתחילת הנגינה.

סגנונות הגיטרה החשמלית:

סגנון הנגינה על הגיטרה החשמלית משפיע מאוד על המוזיקה שבסופו של דבר מופקת מהמגבר. אך מה יקרה אם גיטריסט קאנטרי ינגן על גיטרת מטאל כאשר אפקט הדיסטורשיין יופעל? עדיף שלא לחשוב.

לכן, גם סוג הגיטרה החשמלית עצמה הוא בעל השפעה על העניין. בין גיטרות המטאל תוכלו למצוא את RICH-BC, גיטרות שכטר וגיטרות ג'קסון. לFאנק, גיטרות פנדר מתאימות יותר. גיבסון – לרוק ולרוק כבד. חשוב להזכיר כאן, שלמרות שמבחינת הז'אנרים, מה שכתבנו כאן היא הדעה הרווחת בלבד וממש לא עניין שחקוק בסלע. חלק מעניין המוזיקה והאמנות בכלל היא למצוא ולהמציא דברים חדשים דרך התנסויות שונות. אז למרות שלנגן קאנטרי על גיטרת מטאל לא נשמע כמו הדבר הכי חביב בתחילה, בהחלט מומלץ לבדוק ולהתנסות דווקא בעניינים שהם לא הדעה הרווחת.

גיטרות למתחילים:

ישנם מותגי גיטרות חשמליות למתחילים, כמו DEAN, CORT ו-EKO, אותם תוכלו לרכוש אצלנו ב-בלבמה. בתמורה למחיר הנוח לגיטרה חשמלית עם מגבר, אתם מקבלים איכות ללא פשרות ואחריות לשנה מלאה.

אז כמה עולה גיטרה חשמלית?

עלות הגיטרה החשמלית מתחילה מכ-700 שקלים ויכולה להגיע גם עד למחירים של מכוניות. אבל אל דאגה, כאשר אנחנו מדברים על גיטרה חשמלית למתחילים, בהחלט אין סיבה להתחיל לשבור עכשיו את קופות החיסכון.

קחו ת'זמן, עשו את החושבין שלכם באופן אישי וכשאתם מרגישים מוכנים-פנו לחנות המוזיקה הקרובה לביתכם

כיף חשמלי ומלא ווליום מובטח :)

מאמרים נוספים...