המאמר סוקר את הכללים החשובים של כתיבה שיווקית, המאפשרים לחברת היי-טק לקדם את מטרותיה האסטרטגיות והשיווקיות.

איך מקדמים את חברת ההיי-טק שלך ?
מאמרים ברשת, אתר אינטרנט, כתבה בעיתון, מידעון, מכתבים, דיוור ישיר, יחסי ציבור, חזון חברתי
הם כלים אפקטיביים ביותר
הצמיחה בשיאה, אנשי היי-טק מחזקים עכשיו את הקשר ומגיעים למשקיעים, שותפים, עובדים ולקוחות.
מחקרים הוכיחו שפניה עתירת טקסט היא השקעה כלכלית כדאית ואפקטיבית ביותר.*
מה הם מרכיביה של פניה עתירת טקסט, ההופכים אותה לכלי שכנוע מעולה?
כיצד המסר השיווקי של החברה שלך מגיע לנמעניך ומזיז אותם לפעולה?
דב קולר – אסטרטגיה וכתיבה שיווקית MASTER-WRITER
1. מהם הצרכים של יזם היי-טק ?
ישום רעיון מהברקה לתוכנית עסקית, פיתוח החזון והאופק הבין לאומי של החברה, מציאת משקיעים ושותפים אסטרטגיים, גיוס עובדים בעלי כשרון ורוח צוות – אלו הנושאים המעסיקים יזמים והנהלות חברות היי-טק. מאמר זה עוסק בפניה עתירת הטקסט המסייעת להשיג מטרות אלו – באופן שיניע את הנמענים לפעולה.
הניסיון והידע שלי נרכשו בשנות עבודתי כפרסומאי, קופירייטר, משווק ואיש יחסי ציבור. השכלתי הכלכלית כוללת קורס יזמות תעשייתית וניהול במכללת סטף ורטהיימר, לימודי ניהול השיווק באוניברסיטה הפתוחה וקורס יחסי ציבור. ההשראה שלי באה מלימודי פילוסופיה והיסטוריה, ומשנים של עיסוק בחינוך וניהול החינוך. כאיש שיווק אני מקדיש תשומת לב לייחודיות, לחדשנות ולמסר של המיזם או החברה איתם אני עובד.
2. מהו מקומה של המילה הכתובה במאה ה-21 ?
ביל ומלינדה גייטס הקימו בשנים האחרונות בסן דייגו בית ספר "תיכון היי-טק" ללא ספרים וללא ניירת. "הכל כתוב במחשבים ומופיע על המסכים",הם אמרו לאופרה ווינפרי שהקדישה סדרת תוכניות טלוויזיה ב-CNN למערכת החינוך האמריקאית. בכל העולם תפס האינטרנט מקום מרכזי כמקור מידע כתוב ומצולם. אנו קוראים היום הרבה פחות מכתבי נייר "מסורתיים" והרבה יותר דואר אלקטרוני וניוזלטר'ס. הקופירייטר המקצועי נותן כיום פתרונות ממוקדים לכתיבה ברשת. מה מידת שביעות רצונך מהפניות עתירות הטקסט היוצאות משולחנך?
3. מה ההבדל בין פרסום רגיל לבין פניה עתירת טקסט ?
אקדים ואומר: המשקיע או השותף הפוטנציאלי או הלקוח שאינו מעוניין במסר העסקי המסוים שלך, ידלג הן על "פרסום רגיל" והן על פניה עתירת טקסט (המדובר ב: 98.5-99.5% מהנמענים !).
עבור הגורם העסקי שמתעניין בתחום ההיי-טק שלך, יש הבדל גדול. לגביו, פניה עתירת טקסט הופכת אותך ואת חברתך לעסק ענייני. התכלית שלך מתבטאת במידע הכתוב. הטקסט המפורט בפנייתך מציג אותך באופן מקצועי, כגורם המציע הצעה עסקית כדאית ומרתקת. מהו המסר שברצונך לשדר לנמענים העסקיים שלך?
4. האם הנמען ישקיע מזמנו כדי לקרוא פנייה עתירת טקסט למרות שהוא נחשף ל-2,400 מסרים פרסומיים כל יום ?
מחקרים מראים שלקוחות ומשקיעים המעוניינים בתחום עסקי מסוים מחפשים עליו מידע מגוון כגון נתונים, תפקידים, פרופיל חברה והצעות עסקיות. הפניה עתירת הטקסט מספקת את רצונו של הקורא למידע. הוא יקרא את הטקסט במלואו או את החלקים הרלוונטיים עבורו. הפניה עתירת הטקסט מתפקדת כ"איש מכירות מרתק, מדויק ואמין" היושב באינטימיות עם הנמען שלך במקום ובזמן הנוחים לו ומספר לו עליך. וכך במקביל עם עשרות, מאות או אלפי נמענים... עד כמה חשוב לך שהטקסט שלך יהיה אפקטיבי ויזכה בתשומת לב?
5. מה תפקידה של הכותרת ושל כותרות המשנה בפניה ?
בתחרות על תשומת ליבו של הקורא הכותרת הראשית וכותרות המשנה הן כלי רב עוצמה. ישנן דרכים שונות להגברת העניין בטקסט באמצעות הכותרות. הן אמורות למסור לקורא העסוק את המסר ואת הצעתך העסקית במספר מילים. כמה פעמים החלטת לקרוא טקסט כי הכותרת שלו ריתקה אותך ?
6. מה חשיבותה של הסיסמא בפניה עתירת הטקסט ?
הסיסמא מייצגת את הגרעין המהותי של המיזם או החברה. היא אמורה ליצור הזדהות והיא מהווה תמצית ה"אני מאמין" שלך במספר מילים. תוכן הסיסמא, הצליל שלה, התעוזה, ההבטחה והרגש הכלולים בה, יעזרו לשותף, למשקיע או ללקוח לזכור אותך. איזו סיסמא מבטאת את היתרון התחרותי של החברה שלך?
7. איך מזיזים את הנמען, מה יגרום לו לפעול בהקדם ?
את הפניה עתירת הטקסט כדאי לקשור ל"גורם מזמן" אקטואלי או ייזום. כך פנייתך מקבלת תוספת משמעות. כדאי שתהיה סיבה לפנייתך דווקא עכשיו. האם זו הזדמנות עסקית? חידוש טכנולוגי? מבצע שיווקי?
כל "גורם מזמן" הקורא לפעולה כדאי לתחום בזמן. בעת כתיבת הפניה עתירת הטקסט יש לשאול האם נתת לנמען מספיק סיבות טובות להתקשר איתך היום או בהקדם?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* מחקרי מכון "גאלופ",
סקרי קריאות של חברת "סטארץ".
דייויד אוגילבי-"הפרסום על-פי אוגילבי"-הוצ' כתר.
TESTED ADVERTISING METHODS– JOHN CAPLES
BOB STONE - SUCCESSFUL DIRECT MARKETING METHODS .