איך לבחור מתכנת פלאש

בתאריך 22 אוגוסט, 2011

מאמר זה מדבר על בחירת אנשי מקצוע. נכון קרה לכם פעם שהייתם זקוקים לאיש מקצוע בתחום מסויים, נניח אנסטלטור? ידעתם שאתה צריכים אותו לצורך מאד ספציפי אבל לא הכרתם איש כזה וגם במשפחה, או בקרב החברים הקרובים לא מצאתם מישהו שמכיר. נאלצתם אם כן לחפש. לחפש זו משימה לא פשוטה ואפילו מלווה בחשש, כי אתם יודעים שאתם הולכים להשקיע כסף בעבודה של מישהו מבלי להכיר אותו מראש ובלי לדעת איך תהיה איכות העבודה שלו. על זה אני רוצה להרחיב, אבל להתמקד בתחום של תכנות פלאש.

איך לבחור מתכנת פלאש

למי מכם שמחפש מתכנת\ת פלאש לצורך מאד ספציפי שקשור בפרויקט שלכם, למעשה אתם נמצאים באותו מצב שציינתי למעלה, זה עם האינסטלטור. אתם לא מכירים אף אחד והולכים להשקיע כסף.

מן הסתם הייתם בוודאי רוצים שיהיו לכם קריטריונים כלשהם לחיפוש של אדם כזה.

יש לי בשבילכם 3 כללי אצבע שיעזרו לכם לבחור את האדם המתאים:

 

1.      בקשו לראות תיק עבודות:

אנחנו נמצאים בתחום האינטרנט ומחפשים מתכנת פלאש.

מן הסתם, בעלי מקצוע שקיימים בתחום מספיק זמן וצברו נסיון עם הרבה עבודות יוכלו להציג חלק מהעבודות.

דבר ראשון שהייתי עושה זה מבקש תיק עבודות שמציג מגוון עבודות של אותו איש מקצוע וכך אוכל לראות, להתרשם ולהתנסות באיכות העבודה שלו. חוץ מזה, אוכל להתרשם מהמגוון. אולי בין כל העבודות יש עבודה מאד דומה לצורך שלי ואם לא, אז לפחות אוכל לראות אם הוא התנסה במספיק תחומים שיכולים לתת לי מושג לגבי היכולות שלו.

מעבר לזה, אני יכול לראות גם מי הלקוחות של אותו אדם ואיזה סוג לקוחות עובד איתו.

כל זה ביחד יתן לי תמונה הרבה יותר טובה מאשר לפנות למישהו אנונימי שמצהיר על עצמו שהוא בעל מקצוע טוב, אך אין לו מה להראות.

 

2.      קחו המלצות מלקוחות:

לכל איש מקצוע טוב יש נסיון עם מגוון לקוחות. אם הוא עשה עבודה טובה, אני בטוח שלא תהיה לו בעיה להציג המלצות מלקוחות ואפילו להפנות אתכם אליהם כדי לדבר איתם.

חשוב לדבר עם "הצד השני" שאין לו אינטרס לשווק את איש המקצוע, כדי להבין את חוויית הלקוח, שאתם עומדים לחוות במידה ותתנו לו את העבודה.

 

3.      תהיו ספציפיים בחיפוש שלכם:

אם אתם מחפשים מישהו שיתכנת לכם משחק פעולה, תחפשו אדם שתכנת בעבר משחק פעולה, או לפחות דברים שקרובים כמה שאפשר למה שאתם שואפים אליו. עדיף להימנע מלקחת מישהו שמציג עבודות שלא קשורות בכלל לתחום שלכם, או שאתם מבינים שהוא לא יוכל אפילו להתקרב למשהו דומה לזה.

יותר מזה: אם איש המקצוע מציג לכם עבודה שעשה, תשאלו אותו שאלות לגביה.

אתן לכם דוגמא: בניתי פעם אתר משחקים. יש בו ממשק ניווט יפה, גלריה כלשהי עם דברים להורדה ועמוד משחקים. העניין הוא שאת המשחקים לא אני פיתחתי. אני עשיתי את כל השאר. אם מישהו יפנה אלי במטרה לפתח אתר משחקים אני יכול להציג לו את האתר הזה, אבל אם הוא לא ישאל אותי שאלות ספציפיות הוא לא ידע שאין לי נסיון בפיתוח משחקים כאלה.

לכן תשאלו ותחקרו. להלן מספר שאלות לדוגמא: תגיד, האם אתה עשית כאן הכל? האם אתה תכנתת את המשחק הזה? מה החלק שלך בעבודה?

לפעמים תראו עבודות מאד יפות, עם עיצוב יפה ואנימציות מדהימות, אך כשתחקרו תגלו שמי שעשה את העבודה זה בעצם פלאשיסט מוכשר כלשהו ואילו החלק של המתכנת שאיתו אתם מדברים הוא יחסית מינורי, כמו טיפול בשליחת נתונים של טופס שנמצא באחד העמודים.

לכן חשוב להיות ספציפיים.

 

לסיכום נחזור על 3 הכללים:

1.      תיק עבודות שאפשר לראות בו מגוון, איכות וסוג לקוחות

2.      המלצה מלקוחות מרוצים

3.      להיות ספציפיים מאד בדרישות שלנו

 

אני מקווה שהמאמר הזה יעזור לכם בפרויקטים הבאים שלכם!

אם זה עזר לכם ותרצו לקבל עוד מידע שימושי בנושא תכנות פלאש כנסו לעמוד של אסף סהר - קודאקטיב:

http://www.codactive.com

הכניסו את הפרטים ותקבלו בחינם סדרת סרטוני וידאו בנושא.

מאמרים נוספים...