הקטע שאני כותב כאן מתאר איך פיתחתי את Thingies - אפליקציית הגניבות הראשונה בעולם - משלב הרעיון עד ההעלאה לאפסטור.
הקטע שאני כותב כאן מתאר איך פיתחתי את Thingies - אפליקציית הגניבות הראשונה בעולם - משלב הרעיון עד ההעלאה לאפסטור.
אני אפרט את שלבי התהליך:
- אייפון או אנדרואיד? אייפון - מכמה סיבות בינהן - הייפ נוצר בד"כ באפליקציות באייפון, יותר נוח לפתח למס' מכשירים ספציפי שאתה יודע בדיוק את הרזולוציה שלהם , הנכונות של משתמשים לשלם שגדולה יותר באייפון וזה שלכל היזמים יש אייפונים ואייפדים :)
- תוכן - האפליקציה היא רעיון יחודי - משחק חברתי שבו אתה גונב מחברים שלך ומאנשים בסביבה את החפצים שהם מעלים מחיי היום יום שלהם.
כלומר כאן נדרשתי לפתח רעיון יחודי, ולא לעשות conversion למשהו קיים, כך שזה כנראה הרבה יותר קשה.אז בניתי MVP - אפליקציה עם הפונקציונאליות המינמלית ביותר כדי לבדוק את הרעיון - שהוא כרגע האפליקציה באפסטור.איך בניתי אותו?
-
בחירת הקונספט - עבדתי עם Fireworks כדי לבנות מוקאפ של האפליקציה - ממש את כל המסכים, ויכולת ללחוץ על כפתורים ולבצע פעולות כדמו לאפליקציה.המוקאפ שונה כל כך הרבה פעמים, בהתאם לפיצ'רים שהוחלט להכניס או להוציא, ובהתאם לתפיסה של מה אפליקציית הגניבות הראשונה בעולם צריכה לעשות - ממשחק הארדקור שבו גונבים חפצים שהמערכת מייצרת (יהלומים, זהב, חרבות וכדומה) למשחק חברתי שבו המשתמשים מעלים את החפצים מחיי היום יום שלהם בעזרת המצלמה.לא עבדתי עם מעצב מלבד מסך הגניבה. את התוצאה אתם יכולים לשפוט בעצמכם (חפשו באפסטור הישראלי Thingies, או לחצו כאן: http://thingies.mobi/app?v=xpArticle1 ), אבל אני חושב שבעיצוב גרילה אפשר להגיע לתוצאות טובות ברמה של ה MVP.לגרסא הבאה אני נפגש כרגע עם כמה סטודיו לעיצוב ומחפש אולי לצרף לצוות מעצב כדי באמת לקחת את האפליקציה לשלב הבא ב UX ובעיצוב (שהם לא אותו דבר אך קשורים אחד לשני בקשר הדוק).
-
הקמת התשתית הטכנולוגית - ניהול קבצים ע"י visual svn , ואני לא דוגלים בTDD (כתבתי על זה פעם פוסט באוניברסיטה שאם היו בונים מכונית בשיטה הזו, אז בהתחלה כדי לעבור כמה טסטים היו לוקחים מקל מטאטא שמים שני גלגלים, ואומרים שזה עבר את הטסט של "האם זה מתגלגל".) אבל כן דוגל בכתיבת מערך בדיקות שכולם צריכים לעבור כדי שגרסא תצא. בנוסף אני משתמש ב asana , שהיא אחלה אתר + אפליקציה לניהול משימות באופן פשוט יותר מאשר project המסובך והאימתני של מיקרוסופט.השרת IIS הוקם על הענן של אמאזון - EC2 . בהמשך כנראה אפצל אותו בענן ל RDS, וS3 ככל שהעומס עליו יגדל.
-
כתיבת קוד -את הסרבר פיתחתי ב C# ב MVC4 שהיה בתחילת הפיתוח בביטא ועכשיו הוא חלק רשמי של asp.net MVC.שם גם שאלתי שאלות בפורום של MVC , ששמחו מאוד לעזור לי לפתח בספריה החדשה הזאת שנותנת לך שכבת REST, באופן הכי קל ואינטואטיבי שכל קליינט יכול לדבר איתו.כמובן שעבדתי עם הרבה ספריות חיצוניות, כי זה חוסך לך ה-מ-ו-ן שעות פיתוח ובדיקות, וגדולתו של מהנדס תוכנה טוב הוא לא לנסות להמציא את הגלגל מחדש כשאין צורך בזה (ולרוב אין צורך) אלא למצוא פתרון שהשתמשו בו כבר הרבה מאוד פעמים ולשנות אותו לצרכיך.ספריות open source לדוגמא:קליינט - SDWebImage , RestKit , AviarySDK , SignalR .Clientסרבר - ImageResizer, facebook-csharp-sdk, PushSharp , SignalR
-
אנלטיקות - השתמשתי ב flurry כי הוא כלי האנלטיקות הכי גדול (מבחינת מספר משתמשים) הקיים בשוק, וכי הוא חינמי.לאתר שמתי כמובן google analytics, ובנוסף התחלתי להשתמש ב Geckoboard שמציג לך שולחן עבודה של כל האנלטיקות של האפליקציה - google,flurry,amazon ועוד.
-
QA - כמובן שהשתמשתי ב test flight , שהוא כלי טוב לשלוח את האפליקציה שלך לבדיקה אצל הרבה טסטרים (רובם חברים שלנו, וחברים של חברים), אם הם כמובן מצליחים להתקין את מה ששלחת, וזה די עקב האכילס של test flught, שאם אלו לא אנשים טכניים הם יכולים להסתבך.בנוסף כאמור גם בניתי use cases שבודקים את כל הפונקציונאליות של האפליקציה, ווידאתי שכולם עוברים בהצלחה.
-
העלאה לאפסטור - טוב פה נחתתי על זמן טוב להגשה מבחינת דקדקנות הבדיקה של הבודק מאפל. הגשתי את האפליקציה בדיוק לפני חג המולד (אני ועוד כמה אלפים), ואפל כנראה רצתה לסיים עם זה מהר, תוסיפו לכך שThingies חינמית (מה שמוריד את רמת הדקדקנות) והצלחתי לעבור את הבודק בהצלחה (חצי שעה שעקבתי אחריה יוצרת יוזר, יוצרת טינגי של כוס נס מחדר הבדיקות של אפל, גונבת ממישהו טינגי וטאדאם - אושר).
אז Thingies כבר באפסטור (הישראלי בלבד כרגע) וניתן להוריד אותה (בחינם) מכאן :
http://thingies.mobi?v=xpArticle2
http://thingies.mobi?v=xpArticle2