כתבתם קו"ח, נרשמתם לאתרים, עדכנתם, אולי אפילו הלכתם לראיון עבודה, אבל התהליכים לא זזים? התחלתם לחפש עבודה, אבל ככל שהזמן עובר, אתם מרגישים שהמשאבים שלכם מידלדלים וגובר הלחץ למצוא עבודה חדשה? קודם כל צפירת הרגעה - זה לא אתם, או לפחות - זה לא רק אתם. פרק הזמן הממוצע למציאת עבודה חדשה עומד על כשלושה חודשים, אך זה בוודאי לא אומר שבזמן הזה כדאי לשבת בחיבוק ידיים או להמשיך לחפש באותו אופן שלא הוכיח את עצמו. אז למה הדברים לא מתקדמים? יכולות להיות הרבה סיבות; מצב השוק, התחרות בתחום שלכם, קורות חיים שלא משווקים אתכם ואולי אתם פשוט יורים לכל הכיוונים ופונים למשרות שאתם שמראש לא מתאימים להן?
להלן מספר כלים שיעזרו לכם להתניע את חיפוש העבודה שלכם.
1. אל תשמרו בבטן!
הסטטיסטיקה מוכיחה שוב ושוב ש"חבר מביא חבר" זו הדרך המועילה ביותר למצוא עבודה, לכן השתמשו ברשת הקשרים שלכם, הפיצו בלינקדאין שאתם מחפשים עבודה, השתמשו בחברים ומכרים מהתחום שלכם שיקדמו אתכם, השתדלו להגיע לכנסים ואירועים חברתיים שבהם תוכלו לחזק, לשמר ולחדש את הרשת קשרים שלכם.
אל תתביישו, להיפך, זה בדיוק הזמן לשאול כל מי שרק אפשר, להיזכר בכל הקשרים המקצועיים ולבדוק אם מישהו שאתם מכירים עובד בחברה שמעניינת אתכם.
2. פנייה יזומה
אם אין הזדמנויות, צרו לכם הזדמנויות (!!) צרו קשר ישירות עם חברות, נצלו את המידע הגדול שיש באינטרנט להגיע לחברות רלוונטיות עבורכם, חברות שממוקמות קרוב אליכם גאוגרפית או חברות בתחום שמאוד רלוונטי לניסיון שלכם. פנו אליהם באופן ישיר, השתמשו בפרטי ההתקשרות שמופיעים באתר, בדקו את עמוד ה"קריירה" שלהם, במידה ואין פרטי התקשרות, נסו להשתמש ברשתות חברתיות.
3. רכז/ת גיוס לשירותכם
לחברות השמה וגיוס יש משרות שלא תמיד מפרסמים באתרי דרושים, צרו קשר ישירות עם חברות ההשמה, במיוחד אם יש חברות השמה שמתמחות בתחום שלכם, הפיצו את הקורות חיים שלכם דרך ראנרים למיניהם, הם מפיצים לכל חברות ההשמה בלחיצת כפתור אחת.
4. רשתות חברתיות
בשוק התעסוקה יש המון רשתות חברתיות, אפליקציות רלוונטיות וקבוצות פרטיות וציבוריות. היכנסו והתחברו לכולם, תיהיו פעילים, תגיבו לפוסטים ושתפו את הידע שלכם. השתייכות לקבוצות מקצועיות שונות, במציאות או באינטרנט, יכולה גם היא לתת לכם קדימות בתהליך ומידע מוקדם. נכון, זה לא מבטיח כלום, אבל רק זה שיבחנו את קורות החיים שלכם דקה ולא חצי דקה - לפעמים עושה את כל ההבדל.
אל תתייאשו (!)
תהליך חיפוש עבודה הוא בבסיסו תהליך מתמשך של דחייה, התמודדות עם ציפייה ואכזבה, ועם זהות מקצועית שמתערערת כשאתם לא עובדים. אבל כל אלו ייפתרו וייעלמו ברגע שתמצאו עבודה שמתאימה לכם. בינתיים, נסו גם להנות מהחופשה שזכיתם לה באמצע החיים, היאזרו בסבלנות ושכללו את אופן החיפוש שלכם.
חשוב לציין שמטבע הדברים, גם בנושא הזה יש דעות רבות ושונות, והמאמר הזה מציג את דעתי בלבד, בהסתמך על הניסיון שצברתי עד כה.
מאחלת לכם המון המון בהצלחה 😊