איך לכתוב קו"ח בחיפוש משרה ראשונית ללא ניסיון?

מאת Hunter HR
בתאריך 21 מרץ, 2023

סיימתם לימודים ועכשיו אתם מחפשים את התפקיד הראשוני שלכם. הבעיה היא שאין לכם כל כך מה לכתוב בקורות החיים. הרי אתם מחפשים את עבודתכם הראשונה בתחום ובעצם אין לכם שום ניסיון רלוונטי לציין בקורות החיים. אז במה להתמקד? מה לפרט ומה לא לציין כלל? במאמר הבא אני אפרט לכם איך כדאי לכם לנסח ולסגנן את קורות החיים שלכם. ובנוסף אוסיף דוגמה בסוף המאמר של קורות חיים.

איך לכתוב קו"ח בחיפוש משרה ראשונית ללא ניסיון?

אז דבר ראשון - מה מטרת קורות החיים?

קורות החיים הם הכרטיס ביקור שלנו, הרושם הראשוני עלינו, מקבץ על הניסיון שלנו, הבחירות התעסוקתיות שלנו ומטרתו העיקרית היא להשיג לנו ראיון טלפוני.

למגייס לוקח בממוצע 10-20 שניות בלבד (!!) כדי לקבל החלטה אם קורות חיים שווים התקדמות לראיון טלפוני או לא. זה הזמן שיש לכם לעשות את הרושם הנכון בקורות החיים , לכן השתדלו להיות ממוקדים, צמצמו דברים לא רלוונטיים, שימו לב לשגיאות כתיב והימנעו לעיצובים מיותרים.

הקדמה ופרטים אישיים

אנו נרצה, כמה שיותר, לצמצם מידע לא רלוונטי, למשל אין צורך בכותרת של "קורות חיים", הרי זה מיותר וברור לכולנו שמדובר בקורות החיים שלכם. בנוסף, אין צורך להרחיב יותר מדי בפרטים אישיים. הפרטים הנדרשים הם הפרטים הבסיסיים בלבד. מה שכן רצוי להוסיף, הם קישורים לחשבונות Linkedin, Github ,Stackoverflow  ותיק עבודות שלכם.

אל תכתבו מכתב מקדים בקורות החיים שלוקח עמוד שלם, ההמלצה היא להשתמש בתמצית קצרה של 2-4 שורות, כתובים בנקודות, שם תציגו בקצרה על היתרונות שאתם מביאים, על צורת העבודה שלכם, הישגים שלכם, מיומנויות וכדומה. בתמצית הזו מומלץ להשתמש בכמה שיותר *מילות מפתח* של התחום שלכם.

*מילות מפתח* - כדי ללמוד ולהכיר את מילות המפתח של התחום שלכם, אני ממליצה לעבור על אתרי פרסום ולקרוא כמה שיותר משרות בתחום שלכם, המילים שחוזרות על עצמם במשרות לרוב יהיו המילים שירצו לראות בקו"ח שלכם. קחו ריזיקה שזה לא מדע מדוייק.

הצטיינתם בקורס מפקדים בצבא? זכיתם בפרס העובד המצטיין? סיימתם שנה בתואר עם ציון המאפשר לכם לכתוב "הצטיינות" / "הצטיינות יתרה" / "מצטיין דיקן"? כל אלו נחשבים לסממני הצלחה, אשר גורמים לקורא להבין שאתם אנשים מצליחים שנוטים להתבלט לטובה בכל תפקיד אשר תמלאו, לכן חשוב להוסיפם במקומות הרלוונטיים.

החלק הראשון והמרכזי

החלק הראשון של קורות החיים חייב להיות רלוונטי ככל הניתן לתפקיד בו אנו חושקים. במידה ואין לנו ניסיון רלוונטי כלל, החלק הראשון של הקורות חיים יהיה ההשכלה שלנו. אבל איך אפשר לכלול מונחים מקצועיים אם אין לנו שום ניסיון בתחום?

בחלק הזה נפרט ככל האפשר דברים שלמדנו ועסקנו בהם עד כה:

·        ניתן לציין ולפרט על הקורסים שלמדתם.

·        מומלץ לפרט על הפרויקטים מתיק העבודות שלכם.

·        עבודת גמר שלכם, לפרט מה היה החלק שלכם בפרויקט.

o      בין לבין להכניס מילות מפתח מהתחום שלכם.

היסטוריה תעסוקתית ושירות צבאי

חלקים אלו פחות משמעותיים, אך הכרחיים , בחלק זה רבים עושים מספר טעויות. הטעות הראשונה היא כמובן למקם את החלק הזה ראשון בקורות החיים. הטעות השנייה היא הרחבה יתר על המידה.

בחלק הזה יש לציין את ההיסטוריה התעסוקתית ואת השירות הצבאי שלכם ברמת הכותרות והשנים שבהם עבדתם בלבד, במידה ועסקתם בתפקיד שהיא קצת "קרוב" לתחום שלכם, תוכלו לפרט מעט בנושא, אבל חשוב מאוד לזכור שאין להמציא ניסיון!

אם בזמן הלימודים עברתם בין עבודות מזדמנות, סכמו את התקופה בכותרת של "עבודות סטודנטיאליות".

שפות, כישורים ופירוט טכנולוגיות

החלק האחרון בקורות החיים מכיל בדרך כלל את פירוט השפות שאתם יודעים. וכישורים נוספים, חשוב לציין את רמת האנגלית שלכם או שפות נוספות, במידה ויש לכם סיווג בטחוני בתוקף, מומלץ לציין אותו. במידה ומדובר בתפקידים טכנולוגיים מומלץ לכתוב סיכום של הטכנולוגיות שהתנסיתם בהם וצברתם ניסיון.

לסיכום, זכרו: האדם המקבל את קורות החיים שלכם בארגון הינו ברוב המקרים אדם עסוק שמקבל עשרות טופסי קורות חיים ביום, ולכן, על מנת למשוך את תשומת ליבו דווקא לקורות החיים שלכם, עליכם להבליט את הניסיון והכישורים הרלוונטיים לתפקיד. בכך, למעשה, תסייעו לו להבחין בכם.

קורות חיים לדוגמה:

https://docs.google.com/document/d/1smZ3a9ujkqn3_TXHhKBg-2U4wIGALfnek-NYswWc-fQ/edit?usp=sharing

חשוב לציין שמטבע הדברים, גם בנושא הזה יש דעות רבות ושונות, והמאמר הזה מציג את דעתי בלבד, בהסתמך על הניסיון שצברתי עד כה.

מאמרים נוספים...