אורח חיים בריא ללא גלוטן

בתאריך 10 אוגוסט, 2015

האיך הופכים את לבריא יותר ושומרים על אורח חיים בריא? אורח חיים בריא זה יותר מוויתור על אכילת חתיכה נוספת , של עוגה או בחירה בסוג של דיאטת בזק, במטרה להוריד את הקילוגרמים המיותרים שנאגרו בגוף. אורח חיים בריא הוא החלטה אסטרטגית לגבי האיכות שאנחנו רוצים שתהיה לחיינו. זהו סגנון חיים שמתחיל במצרכים שבהם אנחנו בוחרים , להכנת האוכל בבית. ממשיך בשעות בהם אנחנו מתעוררים בבוקר ונגמר בפעילות הגופנית בה אנו עוסקים. ככל שהקידמה נכנסה לחיינו , הזמן הפנוי שברשותינו פוחת והולך, אנחנו צורכים אוכל מעובד, שותים שלוש כוסות קפה עד 10.00 בבוקר , והפעילות הגופנית היחידה ביום היא הדרך אל המכונית וממנה. היתרונות בבחירת אורח חיים בריא: עיתים שאנו יודעים שטיגון בשמן עמוק איננו בריא עבורינו אולם אנו לא עומדים בפיתוי, או שאנחנו מודעים לכך שאם נצא להליכה נרגיש טוב יותר אך איננו מוצאים אנרגיה לקום מהכורסא. התוצאה של בחירות יומ-יומיות אלה ,מתבטאת לרוב בצורה חיצונית בעודף משקל, אולם ישנם גם השפעות סמויות יותר מן העין כגון שחיקה איטית של מצבנו הבריאותי וירידה בשמחת החיים. הפגיעה האיטית בגוף אינה כה מורגשת כל עוד הגוף צעיר ורזה, במרוצת השנים השיגרה עושה את שלה, השומנים מתאספים ואנו נחלשים. חילוף חומרים יעיל , זרימת דם מוגברת ופעילות מטבולית טובה תורמים לנו הרבה מעבר לאיבוד כמה קילוגרמים. אנשים בריאים פשוט מלאים בכמות גדולה יותר של אנרגיה והיא מתורגמת לאיזון נפשי, לביטחון עצמי רב יותר , ולמצב רוח משופר. לאורח חיים בריא ישנו אפקט סביבתי עוצמתי, אם כך- כיצד נתחיל לנהל אורח חיים בריא יותר? חשיבה חיובית בנושא אורח חיים בריא יותר היא הצעד הראשון, פעילות גופנית קבועה שאינה מכבידה- היא הצעד השני , והצעד השלישי הוא ההקפדה על מה שנכנס לגוף. הפחתה של סוכר לבן ופחמימות פשוטות כמו עוגות ולחמים מקמח לבן , מפחיתה את הסיכוי ללקות בסוכרת, עוזרת בהורדת לחץ דם גבוה, משפרת את תיפקוד מערכות הגוף השונות ותורמת להרגשה כללית טובה יותר. הורדה של מוצרים המכילים גלוטן- חלבון המצוי בחיטה, שעורה , שיבולת שועל ושיפון. אם תיקחו קמח ומים תערבבו ותלושו אותם תייצרו דבק נגרים. ואם תעשו את אותו דבר ותכניסו לתנור, ייצא לכם דבק אפוי או באידיש בייגלה. ידוע שמשתמשים בגלוטן גם כדבק מעטפות וקרמים קוסמטיים, וגם במאפים, עוגות חטיפים, רטבים לסלטים, ממתקים וגלידות. בגוף האדם הגלוטן יוצר שכבת דבק שנדבקת לאורך דפנות המעי ואכילתו פוגעת במעי הדק ומשבשת את ספיגת המזון בגוף. הגלוטן אחראי לשורה ארוכה של תחלואים: נפיחויות, פריחה בעור, אי- פוריות דיכאון חרדה גזים ועוד גלוטן ידוע כמרכיב תזונתי מזיק, על מדפי חנויות ובתפריטי מסעדות מופיעים יותר ויותר מוצרים נטולי גלוטן ובאתרים העוסקים ברפואה אלטרנטיבית נפוצות אזהרות על נזקי החלבון הזה. אז מה כן? ירקות – תזונאים ממליצים על אכילת מגוון ירקות ולא רק ירק אחד בכל ארוחה, רצוי בחמישה צבעים שונים. למשל בטטה כתומה ,שעועית ירוקה, כרוב אדום או לבן וכן הלאה. קטניות – אפונה, חומוס, עדשים ק,ינואה. ביצים – ביצים יש לאכול במידה, לא יותר משתי ביצים ליןם ועדיף רק אחת. הדרך הבריאה ביותר לצרוך ביצים היא ע"י בישולם במים. שמן-שמן הזית הוא הבריא ביותר, כשאתם קונים שמן זית אל תתפתו לרכוש בקבוק שמחירו זול במיוחד כי הוא עלול להכיל חומרים כימקלים מזיקים. .מבין השמנים האחרים , שמן קנולה נחשב לשמן הכי פחות מזיק ואפשר לצרוך ממנו כמויות קטנות. מרקים- אנשים רבים נוהגים להעשיר את טעמו של המרק ע"י הוספת אבקת מרק בעת הבישול. אבקות מרק מכילות מיני כימקלים ושומנים וכדאי להמנע מהם. עדיף לתבל את המרק בתבלינים ובעשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה עלי דפנה ועוד. הטעמים העזים והניחוחות הנפלאים יאפילו על כל אבקת מרק מקופסא. פירות ופירות יבשים. אגוזים, שקדים,- בשומן שבהם הוא שומן בלתי רווי שנחוץ לגוף. דגים- עשירים בסידן ואומגה 3 מוצרי עוף והודו. יש להוציא לגמרי מהתפריט: • צבעי מאכל- במיוחד יש לשים לב לצבע הצהוב טרטזין שיש לו השפעה מזיקה במיוחדץ • חטיפים- החטיף הבריא ביותר שמומלץ לנשנש בין הארוחות הוא פרי או ירק טרי. חטיפים הבאים בשקיות כמו במבה, ביסלי, צ'יפס וכו' עמוסים בשמנים ומלחים ולרוב הם גם עתירי קלוריות. • חומרים משמרים- שימו לב למרכיבים הרשומים באריזות המזון , אפילו בגבינות כדאי להימנע מחומרים משמרים. • קמח לבן • סוכר לבן • מוצרים המכילים גלוטן ~~איך הופכים את לבריא יותר ושומרים על אורח חיים בריא? אורח חיים בריא זה יותר מוויתור על אכילת חתיכה נוספת , של עוגה או בחירה בסוג של דיאטת בזק, במטרה להוריד את הקילוגרמים המיותרים שנאגרו בגוף. אורח חיים בריא הוא החלטה אסטרטגית לגבי האיכות שאנחנו רוצים שתהיה לחיינו. זהו סגנון חיים שמתחיל במצרכים שבהם אנחנו בוחרים , להכנת האוכל בבית. ממשיך בשעות בהם אנחנו מתעוררים בבוקר ונגמר בפעילות הגופנית בה אנו עוסקים. ככל שהקידמה נכנסה לחיינו , הזמן הפנוי שברשותינו פוחת והולך, אנחנו צורכים אוכל מעובד, שותים שלוש כוסות קפה עד 10.00 בבוקר , והפעילות הגופנית היחידה ביום היא הדרך אל המכונית וממנה.

אורח חיים בריא ללא גלוטן

~~איך הופכים את לבריא יותר ושומרים על אורח חיים בריא?

אורח חיים בריא זה יותר מוויתור על אכילת חתיכה נוספת , של עוגה או בחירה בסוג של דיאטת בזק, במטרה
להוריד את הקילוגרמים המיותרים שנאגרו בגוף.
אורח חיים בריא הוא החלטה אסטרטגית לגבי האיכות שאנחנו רוצים שתהיה לחיינו.
זהו סגנון חיים שמתחיל במצרכים שבהם  אנחנו בוחרים , להכנת האוכל בבית. ממשיך בשעות בהם אנחנו מתעוררים בבוקר ונגמר בפעילות הגופנית בה אנו עוסקים.
ככל שהקידמה נכנסה לחיינו , הזמן הפנוי שברשותינו פוחת והולך, אנחנו צורכים אוכל מעובד, שותים שלוש כוסות
קפה עד 10.00 בבוקר , והפעילות הגופנית היחידה ביום היא הדרך אל המכונית וממנה.

היתרונות בבחירת אורח חיים בריא:
עיתים שאנו יודעים שטיגון בשמן עמוק איננו בריא עבורינו אולם אנו לא עומדים בפיתוי, או שאנחנו מודעים לכך שאם
נצא להליכה נרגיש טוב יותר אך איננו מוצאים אנרגיה לקום מהכורסא.
התוצאה של בחירות יומ-יומיות אלה ,מתבטאת לרוב בצורה חיצונית בעודף משקל, אולם ישנם גם השפעות סמויות
יותר מן העין כגון שחיקה איטית של מצבנו הבריאותי וירידה בשמחת החיים.
הפגיעה האיטית בגוף אינה כה מורגשת כל עוד הגוף צעיר ורזה, במרוצת השנים השיגרה עושה את שלה, השומנים
מתאספים ואנו נחלשים.
חילוף חומרים יעיל , זרימת דם מוגברת ופעילות מטבולית טובה תורמים לנו הרבה מעבר לאיבוד כמה קילוגרמים.
אנשים בריאים פשוט מלאים בכמות גדולה יותר של אנרגיה  והיא   מתורגמת לאיזון נפשי, לביטחון עצמי רב
יותר , ולמצב רוח משופר.
 
לאורח חיים בריא ישנו אפקט סביבתי עוצמתי,  אם כך- כיצד נתחיל לנהל אורח חיים בריא יותר?
חשיבה חיובית בנושא אורח חיים בריא יותר היא הצעד הראשון, פעילות גופנית קבועה שאינה מכבידה- היא הצעד
השני , והצעד השלישי הוא ההקפדה על מה שנכנס לגוף.
הפחתה של סוכר לבן ופחמימות פשוטות כמו עוגות ולחמים מקמח לבן , מפחיתה את הסיכוי ללקות בסוכרת, עוזרת בהורדת לחץ דם גבוה, משפרת את תיפקוד מערכות הגוף השונות ותורמת להרגשה כללית טובה יותר.
הורדה של מוצרים המכילים גלוטן- חלבון המצוי בחיטה, שעורה , שיבולת שועל ושיפון.
אם תיקחו קמח ומים תערבבו ותלושו אותם תייצרו דבק נגרים. ואם תעשו את אותו דבר ותכניסו לתנור, ייצא לכם דבק אפוי או באידיש בייגלה.
ידוע שמשתמשים בגלוטן גם כדבק מעטפות וקרמים קוסמטיים, וגם במאפים, עוגות חטיפים, רטבים לסלטים,  ממתקים וגלידות.
בגוף האדם הגלוטן יוצר שכבת דבק שנדבקת לאורך דפנות המעי ואכילתו פוגעת במעי הדק ומשבשת את ספיגת המזון בגוף.
הגלוטן אחראי לשורה ארוכה של תחלואים: נפיחויות, פריחה בעור, אי- פוריות דיכאון חרדה גזים ועוד
גלוטן ידוע כמרכיב תזונתי מזיק, על מדפי חנויות ובתפריטי מסעדות מופיעים יותר ויותר מוצרים נטולי גלוטן
ובאתרים העוסקים ברפואה אלטרנטיבית נפוצות אזהרות על נזקי החלבון הזה.

אז מה כן?
ירקות – תזונאים ממליצים על אכילת מגוון ירקות ולא רק ירק אחד בכל ארוחה, רצוי בחמישה צבעים שונים.
למשל בטטה כתומה ,שעועית ירוקה, כרוב אדום או לבן וכן הלאה.
קטניות – אפונה, חומוס, עדשים ק,ינואה.
ביצים – ביצים יש לאכול במידה, לא יותר משתי ביצים ליןם ועדיף רק אחת. הדרך הבריאה ביותר לצרוך ביצים היא ע"י בישולם במים.
 
שמן-שמן הזית הוא הבריא ביותר, כשאתם קונים שמן זית אל תתפתו לרכוש בקבוק שמחירו זול במיוחד כי הוא עלול להכיל חומרים כימקלים מזיקים.
.מבין השמנים האחרים , שמן קנולה נחשב לשמן הכי פחות מזיק ואפשר לצרוך ממנו כמויות קטנות.
מרקים- אנשים רבים נוהגים להעשיר את טעמו של המרק ע"י הוספת אבקת מרק בעת הבישול. אבקות מרק מכילות מיני כימקלים ושומנים וכדאי להמנע מהם.
עדיף לתבל את המרק בתבלינים ובעשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה עלי דפנה ועוד.
הטעמים העזים והניחוחות הנפלאים יאפילו על כל אבקת מרק מקופסא.
פירות ופירות יבשים.
אגוזים, שקדים,- בשומן שבהם הוא שומן בלתי רווי שנחוץ לגוף.
דגים- עשירים בסידן ואומגה 3
מוצרי עוף והודו.
יש להוציא לגמרי מהתפריט:
• צבעי מאכל- במיוחד יש לשים לב לצבע הצהוב טרטזין שיש לו השפעה מזיקה במיוחדץ
• חטיפים- החטיף הבריא ביותר שמומלץ לנשנש בין הארוחות הוא פרי או ירק טרי.
חטיפים הבאים בשקיות כמו במבה, ביסלי, צ'יפס וכו' עמוסים בשמנים ומלחים ולרוב הם גם עתירי קלוריות.
• חומרים משמרים- שימו לב למרכיבים הרשומים באריזות המזון , אפילו בגבינות כדאי להימנע מחומרים משמרים.
• קמח לבן
• סוכר לבן
• מוצרים המכילים גלוטן

 

 

 

מאמרים נוספים...