הם כוח קנייה עצום, אבל למשווקים אין מושג כיצד לפנות אליהם. מורה נבוכים למשווק המבולבל

הבנת הטבע של התנהגות לקוחות, והגורמים המשפיעים עליהם מעולם לא הייתה משימה קלה עבור מנהלי שיווק. עם זאת, יש קבוצה אחת ספציפית של צרכנים שמהווים אגוז עוד יותר קשה לפיצוח – The Millennials.
אם נולדתם בין השנים 1982 ל-2,000 מזל טוב, אתה מדור המילניום. יש 83 מיליון מכם בארצות הברית לבדה, מה שהופך אתכם ל-26 אחוז מהאוכלוסייה עם כוח קנייה של כ -600 מליארד דולר לשנה, שצפוי לגדול לכ-1.4 מיליארד עד שנת 2020. חלום של כל משווק, נכון? לא כל כך מהר. למרבה הצער, “נרקסיסטיים”, “עצלנים”, “לא החלטיים” ו” לא בוגרים” הם חלק מהמילים המשמשות לתיאור דור המילניום. לא בדיוק האנשים שהכי קל להתמודד אתם, שלא לדבר על לשכנע אותם לקנות את המוצר שלך.
אבל דור המילניום הנו, וימשיך להיות, כוח קנייה עצום שיש להתחשב בו ולכן חברות רבות משקיעות מאמצים עצומים בפיצוח והבנה של דור זה. מאמצים אלה עודדו הקמה של חברות מחקר וייעוץ כמו the Center for Generational Kinetics שמתמחה באופן ספציפי בהבנה של דור המילניום ומספקות תובנות והמלצות ללקוחות רבים.
הנה 4 מפתחות ממומחי genhq ששימוש בהם יכול לחדור ללב של דור המילניום:
מעוצב אבל פונקציונאלי
דור המילניום רואה עצמו כאינדיבידואל ותכונה זו מאוד חשובה לו. מצד שני הוא לא אוהב שמבזבזים לו א הזמן ומסבכים לו את החיים. הוא מעדיף פשטות, מהירות ונוחות, לכן הוא יתחבר למוצרים מעוצבים שיספקו לו הרגשה טובה, אבל המוצרים חייבים להיות פונקציונאליים ורב תכליתיים. דוגמה טובה היא כמובן האייפון שהוא אולי המוצר המזוהה ביותר עם דור המילניום. אבל גם איקאה עם מוצריה המעוצבים והפונקציונאליים מדברים מאוד לדור זה.
דיגיטלי אבל אמיתי
חברות שמעוניינות לפנות לדור המילניום חייבות לזנוח את המדיה הישנה ולהתרכז במדיה החדשה, באינטרנט ובמדיה החברתית. זה נשמע בנאלי אבל העניין הוא לא רק לפרסם במדיה החדשה, אלא לייצר תוכן מקורי ומעניין, שימשוך את העין של הדור ה”עצלן”.
General Mills, אחת מחברות המזון הגדולות ביותר בארה”ב, ביצעה לאחרונה מספר שינויים בקו המוצרים שלה בתחום הפיצה הקפואה, בין היתר הוספת טעמים חריפים יותר. כדי למשוך את דור המילניום ביצעה החברה לראשונה מהלך שיווקי ביו טיוב, מתוך הבנה שדור המילניום נוטה לצפות בתכני וידאו ברשת ב-50 אחוז יותר ממשתמש האינטרנט הממוצע. הסרטונים שעלו היו מקוריים מאוד והמהלך היה מוצלח מאוד.
חברת נוספת שהשתמשה במדיה חדשה לשיווק לדור המילניום היא ג’ונסון אנד ג’ונסון עם קמפיין “#Seetherealme” עבור קו מוצרים שלה Clean & Clear. בקמפיין “חיים אמיתיים” הוצגו נערות שמנסות להתמודד עם בעיות העור שלהן בסדרת יו טיוב בת 19 פרקים. הסדרה זכתה ליותר מ-10 מיליון צפיות ואנשים רבים (במיוחד בני דור המילניום) התרשמו מהאותנטיות של הקמפיין.
התאמת קו המוצרים
Pepsi מנסה לאחרונה להתאים את מוצריה במאמץ להתמודד עם תופעת דור המילניום. אם בעבר הקפה ומיץ התפוזים שלטו בקטגורית משקאות ארוחת בוקר, מחקרים מראים כי בדור המילניום מעדיפים משקאות אנרגיה בארוחת הבוקר שלהם. זה הוביל את פפסי להציג סדרת משקאות לארוחת בוקר שנקראים Kickstart, שהם בעצם משקאות מקו המוצרים הרגיל של החברה אבל מועשרים בקפאין.
יצרנית הביגוד Abercrombie & Fitch הודיעה לאחרונה כי היא מקטינה את הלוגו שמופיע על הבגדים מתוצרתה. דובר החברה מיכאל שיינר סיפר שהשינויים נעשו בעקבות ההכרה בעובדה שדור המילניום “כבר לא רוצה להיות לוח מודעות מהלך של מותג”, וכי “אינדיבידואליזם הוא חשוב להם”.
גם GAP קפצה על עגלת המילניום עם מסע הפרסום שמנוגד לאופי של החברה ובו עולה הקריאה להיות מקורי ולהתלבש “נורמלי”. American Eagle מתמודדת עם דור המילניום על ידי שימוש בצילומי דוגמניות שלא עברו פוטושופ דווקא בקמפיין לקו ההלבשה התחתונה של החברה.
כנות, פתיחות, שקיפות
בסופו של דבר המשווקים צריכים להבין שבני דור המילניום הרבה יותר מודעים למניפולציות שמנסים למכור להם. ולכן העצה הטובה ביותר למי שרוצה למכור לדור המילניום, וגם עצה טובה בכלל לחיים, היא – תהיה אמיתי. דור המילניום מתחבר מאוד לערכים כמו פתיחות, שקיפות, ישירות.