סיורים וירטואלים 360 - טכנולוגיה מוכוונת מכירות

בתאריך 14 אוגוסט, 2016

כל מה שרציתם לדעת על סיורים וירטואליים 360° – טכנולוגיה מכוונת מכירות.

סיורים וירטואלים 360 - טכנולוגיה מוכוונת מכירות

היזם פבל פליט, מבעלי WBD טכנולוגיות בע"מ, משתף בכל מה שאתם צריכים לדעת על סיורים וירטואליים ב-360° וכיצד הם יסייעו לכם במיקסום המכירות והאפקטיביות של מהלכים שיווקים מכווני מכירות.

Virtual Tours 360° – כלי עוצמתי ליצירת חוויית משתמש אינטנסיבית ומכירתית
אין ספק שסביבת הסיורים הווירטואליים הפכה להיות ה-דבר בשנים האחרונות. עם התגברות השיח הציבורי בנושאים כמו מציאות רבודה, משקפי התלת ממד של גוגל (אותם ניתן לרכוש, עשויות קרטון, באיביי בתמורה ל-כארבעה דולרים), מסכי המגע והאינטראקטיביות הנדרשת כיום מאתרי אינטרנט – גם הסיורים הווירטואליים, שעד לשנה שעברה היו כלי זניח שמתאים בעיקר לסביבות לימוד או למשוגעים לדבר, ולעיתים אף נחשבו כגימיק בלבד – הפכו ממש להיות MUST בחלק מן התחומים. חווית הסיורים הווירטואליים מאפשרת בחינה אקטיבית של הסביבה המוצגת, דרך סיבוב של 360 מעלות ביחס לתמונה ההתחלתית במאוזן ובדרך כלל 180 מעלות במאונך; ממש כאילו שאתם עומדים במקום המצולם ומסתובבים.

השליטה על זווית הראייה, התקרבות והתרחקות מאובייקטים שונים ואפילו הדרכה ברקע – כל אלה הופכים את הסיור הווירטואלי הרבה יותר חווייתי, למשל ביחס לצפייה בסרטון המאפשר מבט מקיף על האזור. כאן, השליטה היא ביד הצופה והוא יכול לבחור לאן להסתכל, כמה זמן להתעכב ולאן להמשיך משם.

הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה
מבדקים שנערכו בשנת 2016 בארה"ב מצביעים על עליה של כ-36% בכמות הפניות מאתרים המכילים את טכנולוגיית הסיורים הווירטואליים. הנה עוד כמה נתונים מעניינים, בנוגע ל-ROI (החזר על ההשקעה) בשילוב של סיורים וירטואליים בתחומים מתאימים:

 מבדק שנעשה בנושא שילוב סיורים וירטואליים בתחום המלונאות בארה"ב, הצביע על מעל 130% גידול ברווחים המקוונים בשילוב סיור וירטואלי באתר. במקרים שנבדקו, ההחזר על ההשקעה הראשונית ארך כארבעה חודשים.

 בעמודי ההזמנה שבהם קיים סיור וירטואלי, אחוזי ההמרה (Conversion Rate) היה 4%. גבוה פי שמונה מאחוז ההמרה של עמודי הזמנה ללא סיור וירטואלי.

 הסיורים הווירטואליים מורידים את אחוז הצפיות המבוזבזות באתר בכ-40%, כלומר – הם מגבירים את הסבירות שהגולשים באתר "יסגרו עסקה". (מקור: Property Week, ספטמבר 2015).

 הנתונים הם דומים בתחומי עיסוק אחרים, כמו אולמות אירועים, מסעדות, חדרים או דירות להשכרה, אתרי נופש ואטרקציות, ועוד.

 אתרים המכילים סיורים וירטואליים יכולים להופיע גם במפות של גוגל – הגדלה פוטנציאלית של החשיפה לאתר ביחד עם עליה משמעותית באחוזי ההמרה, תיצור הגדלה ברווחי האתר.

למי זה מתאים?
בישראל כיום, הסיורים הווירטואליים הופכים יותר ויותר פופולאריים. תחומים בהם סיורים וירטואליים הם שכיחים באתרים הם: מסעדות, אולמות אירועים, תרבות, נדל"ן, מלונאות, תערוכות, מרכזי ספא וטיפולים, אולמות תצוגה, אטרקציות ומרכזי בילוי, מרכזי תיירות וטיולים ועוד.

שני פרויקטים מעניינים שניתן להזכיר בעניין הסיורים הווירטואליים שבוצעו בישראל, הוא יוזמה של קק"ל ליצירת סיור וירטואלי בפארק הנחל בבאר שבע (קישור), המשתמשת בדמות מדריכת קק"ל המוטמעת בסיור ומלווה את הגולש לאורך כל הסיור.

דבר המעודד את הגולשים להכיר את הפארק טוב יותר, ולהגיע פיזית אליו לאחר ההתרשמות הווירטואלית; והסיור הווירטואלי בבית האח הגדול, סיור שהזמינה ענקית הריהוט השבדית איקאה במהלכו ניתן לא רק "לטייל" בבית אלא גם לזהות פריטי ריהוט ואביזרים מבית האח הגדול, למעוניינים לרכוש אותם (קישור).

איך יוצרים סיור וירטואלי שמגביר מכירות?
הכלים המשמשים כיום ליצירת סיור וירטואלי הם רבים והאפשרויות כמעט אין סופיות. בכל סיור וירטואלי, אנחנו ממליצים להקפיד על תמונות באיכות גבוהה (4K או Full HD) ולא להתפשר על חווית הצפייה. חשוב גם להקפיד על ממשקים נוחים (היום בדרך כלל בהטמל5) שיאפשרו צפייה נוחה מכל מסך ובכל רזולוציה.

ניתן לשלב בסיור הווירטואלי כלים שונים להעלאת יחסי ההמרה וקריאה לפעולה, כמו למשל פריטים לחיצים (Hotspots), דמות ("אמיתית" או מונפשת) שתלווה את הגולש, חוויית ביקור בתלת ממד על ידי שילוב טכנולוגיות VR בסיור, או חלונות קופצים המציעים לגולש ליצור אתכם קשר לקבלת הצעות אטרקטיביות. יחד עם זאת חשוב לזכור, לפעמים הדבר הנכון (והזול) לעשות, הוא לוותר על כל מיני "wow effects", ולהתמקד במטרה – ליצור חוויה המעודדת את הגולש להשאיר פרטים.

 

לקריאה מלאה בבלוג "המזבלה" - בלוג ענף הפרסום והקריאטיב המוביל בישראל: http://mizbala.com/guest/111921

מאמרים נוספים...