סיום שחייב להיות יריית פתיחה

מאת Avivim
בתאריך 7 יולי, 2019

סגירת שדה דב, הייתה חייבת להיות יריית הפתיחה לפרויקט נמלים אוויריים וימיים בינלאומיים חדשים לישראל, בים, מול תל-אביב. כמו נמל התעופה "קאנסאיי" באוסאקה שביפן ונמל התעופה "צ'ק לפ קוק" בהונג קונג.

סיום שחייב להיות יריית פתיחה

גרו לאילתים את שדה דב!! לעומת זאת פתחו להם את נמל התעופה רמון! משם יכולים לבוא לאילת תיירים מכל העולם. אם יבואו? זה תלוי באילתים, כמה "יקרעו" את התיירים? ולמה ביבי נתן להם 400 מיליון שקל? היה נותן להם רישיון לקזינו, עם חוק נכון, כולם היו מרוויחים. איזו ברירה יש לאילתים בארץ שלהם? כי להגיע לתל-אביב הם יעברו בלוד. הם לא יחליפו את תל-אביב בקהיר. 
ובכל זאת... סיפור סגירתו של שדה דב הוא לא רק אילת, האילתים ואנחנו נתרגל. סיפור סגירתו של שדה דב היה חייב להיות יריית הפתיחה לפרויקט הלאומי הבא של מדינת ישראל. נמל תעופה אווירי בינלאומי ומעגן ימי למדינת ישראל בים, פחות או יותר מול שדה דב. חדל נחיתות והמראות כבדות, בשעות לא שעות מעל ערי המרכז. הכל בים. 
טרמינל 3 בנתב"ג היה אמור לטפל בכ-7 מיליון נוסעים בשנה. ב-2018 עברו בו כבר יותר מ-11 מיליון נוסעים. תוסיפו כמיליון של שדה דב וללא הגידול של נתב"ג אנחנו ב-12 מיליון נוסעים. בהערכה זהירה 2020 תסתיים עם קצת יותר מ-14 מיליון נוסעים. עיקרה של תביעה על-סך חמישה מיליארד שקל של יישובי הסביבה שחזתה את הנולד נדחתה. 
אמת, על הנייר המספרים קצת מבהילים. זה פרויקט שאצלנו יכול להגיע לכ-20 מיליארד דולר. אבל מושלם, טרמינלים, מסלולים, מעגן, רכבת, כבישים, חניונים, הכל כולל הכל, חדש. פרויקט שישקף את ישראל בעוד 30 שנה.
רשות שדות התעופה תעביר למדינה בתקופה הזו כ-10 מיליארד דולר. עוד לא חישבנו את רווחיו של הנמל החדש, אם למישהו יהיה העוז למסור אותו להפעלה לגורם פרטי, לא יאיימו עלינו בשביתות, הכל יהיה יותר שפוי והוא ירוויח הון. תוסיפו לכך מענק מדינה, שיווק נכון ובעוד 8 שנים (בקצב רישוי ישראלי) אף אחד לא יתגעגע לשדה דב. ולא אכפת לי שיקראו לנמל התעופה החדש נמל התעופה "ביבי נתניהו". 
ולידיעתך אדוני ראש הממשלה. גם זוג צעיר שמשתכר מצוין צריך לעבוד 30 שנה כדי לרכוש דירת 4 חדרים בתל-אביב ולא עם "חלון לים התיכון".

בצילומים נמל התעופה "קאנסאיי" באוסאקה יפן ונמל התעופה "צ'ק לפ קוק" בהונג קונג

מאמרים נוספים...