אתר תדמית הוא כרטיס הביקור שלכם ושל העסק שלכם בעידן המודרני. זהו הרושם הראשוני שלקוחות פוטנציאלים יקבלו עליכם. אתר תדמית טוב ימשוך אליו לקוחות פוטנציאליים, יעניק להם מידע חשוב אודות השירות שאתם מציעים, ויאפשר להם להזמין או ליצור אתכם קשר. אתר תדמיתי יציג את העבודות שלכם, הכישורים שלכם, ובעיקר – ירשים את הלקוחות שלכם. בקיצור, אתר תדמית הוא כלי השיווק החשוב ביותר.
מהו בכלל אתר תדמית?
אם אתם בעלי עסק קטן, אתם וודאי מבינים את החשיבות של הקמת אתר איכותי.
אתר תדמית הוא כרטיס הביקור שלכם ושל העסק שלכם בעידן המודרני. זהו הרושם הראשוני שלקוחות פוטנציאלים יקבלו עליכם. אתר תדמית טוב ימשוך אליו לקוחות פוטנציאליים, יעניק להם מידע חשוב אודות השירות שאתם מציעים, ויאפשר להם להזמין או ליצור אתכם קשר. אתר תדמיתי יציג את העבודות שלכם, הכישורים שלכם, ובעיקר – ירשים את הלקוחות שלכם. בקיצור, אתר תדמית הוא כלי השיווק החשוב ביותר.
בין אם תחליטו לפנות אל מומחים שיעזרו לכם, או לנסות לבנות את האתר בעצמכם, תצטרכו להבין מה בדיוק אתם רוצים שיהיה באתר וכיצד יראה. בשביל זה תצטרכו להבין מה הופך אתר תדמית לאתר איכותי, ומה הם הדברים הכי חשובים להתרכז בהם.
עשרת הדברים הכי חשובים שכדאי שתדעו לגבי תהליך בניית אתר עסקי.
- שם דומיין רלוונטי אשר קל לזכור. הצעד הראשון הוא לבחור את השם של האתר אליו המשתמשים שלכם יגלשו. השם שתבחרו לדומיין שלכם צריך להיות רלוונטי לחברה שלכם, קצר מספיק כדי שאנשים יוכלו לזכור, ובלי חכמות כמו איות מצחיק.
- בחירת הפלטפורמה. ישנם מספר פלטפורמות איכותיות שיעזרו לכם לאחסן ולבנות את אתר העסק שלכם. בקהל הישראלי, וויקס ו-וורדפרס הפלטפורמות המוכרות ביותר. לא קשה להבין למה: הם פשוטים לשימוש ויעזרו לכם לבנות אתר אסתטי בקלות. וויקס מהווה גם מקום אחסון ויעיל במיוחד למי שמעולם לא הקים אתר, בעוד וורדפרס הוא אתר ניהול תוכן.
- עיצוב מרשים אך אינטואיטיבי. אתם רוצים שהאתר שלכם יהווה חווית גלישה נעימה עבור הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. משמע, העיצוב צריך להיות נעים לעין, אך לא מסובך מדי. אתם רוצים למנוע מצב בו הלקוח ישבור את הראש בזמן בזמן שהוא מנסה למצוא לינק מסוים, כי הוא לא הבין שהוא צריך לעבור עליו קודם עם העכבר. מנגד, אתם רוצים להתלבט ולא להיות עוד אתר שמציג בלוקים ארוכים של טקסט ללא כל עניין. אסור לזלזל בחשיבות של עיצוב האתר, ולכן ההמלצה היא לפנות למומחים בעיצוב ובניית אתרים.
- חלוקת האתר. בכל אתר חברה צריך להתחיל מהעמודים הבאים: עמוד הבית (זה שהלקוח יראה ראשון), עמודות "אודותינו", עמוד "שירותים/מוצרים", ועמוד "צור קשר". אלה העמודים הבסיסיים שעליהם תוכלו להוסיף.
- אתר מותאם למנועי חיפוש (SEO). בטח שמעתם על חשיבות ה-SEO, אבל אולי אתם לא בטוחים מה בדיוק זה כולל. אתם תרצו שגוגל ושאר מנועי חיפוש "יאהבו" את האתר שלכם. איך עושים את זה? בונים אתר ידידותי למשתמש (נטען מהר, ללא עמודים מתים) אשר מעניק ערך (עם תוכן איכותי ומתחדש) שיגרום לגולשים להמשיך להיות בו (באמצעות לינקים פנימיים לעמודים אחרים באתר שלכם).
- תוכן איכותי. אחת הדרכים הטובות ביותר ליצירת אתר מותאם למנועי חיפוש זה להוסיף בלוג רלוונטי ואיכותי. לדוגמה, חברת בגדים יכולה להוסיף כתבות אודות טרנדים של אופנה, ראיונות על מעצבים שונים, היסטוריה של פרטי לבוש מסוימים, השוואות אופנה במדינות שונות, ועוד. אם אתם מוכרים מוצר שקשור לחיק הטבע וטיולים, תוכלו להוסיף תוכן הקשור לקמפינג, יעדים לטיול, וכדומה. כמובן שלא פשוט לנהל עסק וגם לכתוב תוכן טוב על בסיס קבוע, ולכן מומלץ לפנות לבעלי מקצוע במקרה הצורך. טיפ נוסף להוספת תוכן קבוע זה לפנות ללקוחות קודמים ולבקש מהם המלצות וביקורות.
- תנצלו את המדיה החברתית. מספר המשתמשים במדיה החברתית ברחבי העולם ממשיך לצמוח מעל 3 מיליארד משתמשים ברחבי העולם. יש במדיה החברתית פוטנציאל אדיר שכדאי לנצל. יצירת עמודי פייסבוק ואינסטגרם לעסק שלכם יעזרו ללקוחות פוטנציאלים למצוא אותו. פלג-אין באתר שלכם יעזור לגולשים שלכם לשתף את התוכן שלכם בפרופילים שלהם, ולשלוח אליכם טראפיק נוסף. נסו לחתור למגע עם הקהל שלכם באופן קבוע.
- האתר צריך להיות מותאם למגוון מכשירים. תוכלו לבנות אתר שיראה מהמם במחשב, אבל כאשר משתמש יגלוש מהטלפון הפרטי שלו, יראה זוועה. למכשירי טלפון שונים יש מסכים בגדלים שונים וזה ישפיע על האופן בו המשתמש יראה את האתר שלכם. רוב התוספים של בניית אתרים, כמו דיוי ואלמנטור, יאפשרו לכם לבדוק בקלות איך האתר שלכם יראה במכשירים שונים.
- מעקב אחר נתונים. כלים כמו Google Analytics יעזרו לכם להבין מה עובד ומה לא עובד באתר התדמית שלכם. תוכלו לבדוק כמה מבקרים יש לכם באתר, כמה זמן הם מבלים באתר, ומה אחוז הגולשים שמגיעים למטרה שאתם מציבים (לדוגמה, מילוי טופס, או מגיעים לעמוד "צור קשר").
- שדרוג תמידי. ברגע שהאתר שלכם באוויר, זה לא זמן לנוח. תמיד יש מה להוסיף ולשפר באתר. תמשיכו להוסיף עמודים רלוונטים, ביקורות מלקוחות קודמים, תוכן איכותי לבלוג, ותמונות. תעברו על האתר לוודא שאין לינקים מתים. תוסיפו לינקים פנימיים וחיצוניים. תעבדו על בניית קשרים עם אתרים נוספים, לבניית לינקים חיצוניים.